CONTA-CLIP breidt haar assortiment van kabeldoorvoersystemen uit met de KDS-R. Geschikt voor ronde openingen van M20 tot M63 voor geassembleerde of niet-geassembleerde kabels met een diameter van 2 tot 35 milimeter. Dit nieuwe systeem kan worden gemonteerd zonder gereedschap. Kabels kunnen simpelweg door het frame gevoerd worden, waarna een dichtelement het vervolgens het ronde frame afsluit conform IP66.

Het frame als geheel wordt vastgezet in de schakelkast of behuizing via een deelbare vergrendelingsadapter en borgmoer. Op deze wijze is het geheel stevig en veilig gemonteerd. De dichtelementen worden om de leidingen of kabels heen geplaatst. Door de trapezium vorm ontstaat een trekontlasting die voldoet aan de DIN EN 62444 norm. Deze dichtelementen houden stof en water buiten volgens IP66 door dat ze ontworpen zijn met vinnen en een golfopening.

Met de verscheidene dichtelementen kan er eindeloos gecombineerd worden. Van klein tot groot formaat, met enkel- en meervoudige doorvoeren. Ongebruikte openingen kunnen ook worden afgesloten met een blank dichtelement of afdichtstoppen. Door de eenvoudige montage zonder gereedschap is het ook mogelijk achteraf nieuwe of andere kabels door te voeren.

Lees meer over de mogelijkheden met de KDS-R bij onze kabelmanagement oplossingen.